Treasury & Riadenie rizík | Riadenie rizík

Baumax vlani s poklesom tržieb a so stratou 150 mil. €

Obchodnému reťazcu Baumax vlani klesli tržby o 3%, prevádzková strata sa strojnásobila a dlh narástol o takmer 80 mil. EUR

Rakúsky a medzinárodný obchodný reťazec bauMax vlani podnikaním prerobil 152,6 milióna eur. Agentúra APA o tom informuje s odvolaním sa na internetovú stránku WirtschaftsBlatt.

Výnosy v roku 2013 dosiahli 501,6 milióna eur a medziročne klesli o vyše 13 miliónov eur. Prevádzková strata vzrástla z 15,4 milióna eur v roku 2012 na vlaňajších 44,5 milióna eur. Výšku straty ovplyvnili vysoké neplánované odpisy niektorých pobočiek.

Zadlženie reťazca, ktorý so stavebným materiálom a potrebami pre záhradkárov a domácnosti podniká vo viacerých krajinách strednej a južnej Európy, u bánk dosiahlo vlani 390,2 milióna eur, kým rok predtým bolo 312,3 milióna eur.

Dôležitým predpokladom pre reštrukturalizáciu bauMaxu bude zvýšenie výnosov o 10 %, ktoré sa má dosiahnuť do roku 2016. Obchodnému koncernu by mali okrem iného pomôcť k zlepšeniu situácie aj predajná ofenzíva a rozšírenie predaja tovarov cez internet.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Tento článok sa páči

0

 luďom, hlasujte:


Počet komentárov: