Stratégia & Financovanie | Financovanie

Slovenský investičný holding má nahradiť nefungujúci kapitálový trh

SIH sa bude zameriavať na veľké infraštruktúrne projekty, ale aj na podporu malých a stredných podnikov, start-upov, IT sektora, či zvyšovania energetickej efektívnosti

Zlacniť financovanie podnikateľských projektov a zastúpiť nefungujúci kapitálový trh na Slovensku - s týmto zámerom vytvorila vláda Slovenský investičný holding, ktorý dnes jeho zástupcovia predstavili v rámci investičného fóra ekonomickej konferencie Tatra Summit v bratislavskom hoteli Kempinski.

"Slovensko nemá veľmi prístup na kapitálové trhy z pohľadu malých a stredných podnikov. Túto medzeru na trhu sa bude snažiť vyplniť práve Slovenský investičný holding," uviedol zástupca holdingu Robert Auxt.

Stredobodom záujmu Slovenského investičného holdingu budú podľa jeho slov predovšetkým veľké infraštruktúrne projekty. "Infraštruktúra na Slovensku nie je veľmi dobudovaná, či už cestná, alebo energetická. Taktiež vidíme priestor v podpore malých a stredných podnikov, viacerých start-upov, nášho IT sektora. Budeme sa zameriavať aj na projekty energetickej efektívnosti a efektívnosti iných zdrojov, napríklad zhodnocovanie odpadov, čistenie vôd a podobne," priblížil Auxt.

Ako dodal, nie všetky projekty budú nekomerčného charakteru. "V prípade, keď vieme poskytnúť finančné prostriedky za lepších podmienok, tieto projekty budú životaschopné," doplnil.

Vláda vyčlenila pre holding 420 miliónov eur z nového programového obdobia 2014 až 2020. Prostriedky budú primárne použité v rámci už existujúcich štruktúr Slovenskej záručnej a rozvojovej banky (SZRB).

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Tento článok sa páči

0

 luďom, hlasujte:


Počet komentárov: