Stratégia & Financovanie | M&A

J&T uzavrela zmluvu o strategickej spolupráci s čínskou CEFC

Zmluva môže vyústiť do kapitálového prepojenia oboch spoločností

Česko-slovenská investičná skupina J&T dnes podpísala zmluvu o strategickej spolupráci s čínskou privátnou spoločnosťou CEFC China Energy. Informovala o tom hovorkyňa skupiny Jana Jarošová s tým, že k podpisu došlo pri príležitosti štátnej návštevy prezidenta ČR Miloša Zemana v Číne.

CEFC je šiestou najväčšou súkromne vlastnenou spoločnosťou v Číne a jednou z najväčších korporácií na svete, so širokým spektrom aktivít zahŕňajúcim okrem iného segmenty financií, energetiky a infraštruktúry.

"Dlhodobo hľadáme príležitosti rastu a rozvoja. Partnerstvo medzi J&T a CEFC otvára pre obe strany nové príležitosti najmä v oblasti finančných služieb. Uzatvorenie strategického partnerstva je prvým krokom našej spolupráce, ktorá môže vyústiť až do minoritného kapitálového prepojenia oboch subjektov," priblížil člen predstavenstva J&T Patrik Tkáč.

Český spravodajský portál E15 cez víkend avizoval, že dôjde k prevzatiu 30-% podielu v J&T čínskou firmou. Hodnotu tejto transakcie odhadol na približne 686 miliónov eur. "Vzhľadom na náročnosť celého procesu, ktorý podlieha mnohým podmienkam regulácie a schvaľovaniam tak v Číne, ako aj vo všetkých krajinách, kde J&T pôsobí, je predčasné hovoriť o výške kapitálového vstupu či podielu," upozornil Tkáč.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Tento článok sa páči

0

 luďom, hlasujte:


Počet komentárov: