Makro & Odvetvia | Odvetvia

Renault chce vstúpiť do prémiového segmentu

Renault lákajú drahé automobily, do najluxusnejšieho segmentu však vstupovať nechce

Renault potvrdil plán vstúpiť do vyššej triedy. "Začíname v prémiovom segmente," uviedol šéf automobilky Carlos Ghosn pre týždenník Facus. 

Druhá najväčšia automobilka tento plán ohlásila už na jar. Renault počas parížskeho autosalónu, ktorý sa bude konať od 4. do 19. októbra, predstaví nový model Espace. Potom by podľa Ghosna mala prísť limuzína. Renault chce okrem toho priniesť ďalšie väčšie crossover modely.

Automobilka sa však v žiadnom prípade nechystá na vstup do luxusného segmentu, uviedol Ghosn. "Prémiový segment pre nás začína niekde na úrovni okolo 35.000 eur. Luxusné autá začínajú od 80.000 eur. Tam sa nechceme dostať." Ghosn je presvedčený o úspechu. "Tentokrát máme širšiu alianciu, preto môžeme dosiahnuť oveľa vyšší počet kusov."

Spomínaná limuzína bude postavená na platforme Nissanu Altima. Minulé pokusy o drahšie modely, ako Vel Satis alebo Avantime, Renault opäť zastavil.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Tento článok sa páči

0

 luďom, hlasujte:


Počet komentárov: