Makro & Odvetvia | CEE

Česko má prvý automat na bitcoiny, ktorý umožňuje vybrať hotovosť

Bitcoinom sa dá v súčasnosti platiť už v desiatkach českých obchodov

Na pražskom Smíchove je v prevádzke prvý automat v Českej republike, kde je možné vymeniť kybernetickú menu bitcoin za koruny a odísť s hotovosťou. Automat prevádzkuje spoločnosť World BTC Business (WBTCB), ktorá má ambíciu spopularizovať v krajine fenomén tejto digitálnej meny. Bitcoinom je pritom možné v súčasnosti platiť už v desiatkach českých obchodov. Informoval o tom server idnes.cz.

Prvý automat na bitcoiny sa objavil v pražských Holešoviciach už pred mesiacom, neumožňuje ale výber hotovosti. "Limit pre jednorazový obchod na bitcoinovom automate je 25.000 Kč (911,31 eura) alebo ekvivalent v bitcoinoch, a nie je k nemu potrebná žiadna osobná identifikácia klienta," povedala Kateřina Kočí zo spoločnosti WBTCB.

K obchodom nad týmto limitom bude potrebné objednať sa u asistenta spoločnosti. Aj tak však bude strop nadstavený na 350.000 Kč, a to kvôli legislatíve namierenej proti legalizácii výnosov z trestnej činnosti a terorizmu.

WBTCB na rovnakej adrese na Arbesovom námestí otvára klientske centrum, ktoré zákazníkom sprostredkuje obchody s digitálnou menou na zahraničných burzách. Okrem bitcoinu umožní nakupovať a predávať aj ďalšiu rozvíjajúcu sa menu - litecoin. Na obchody po telefóne bude potrebné uzatvoriť rámcovú zmluvu.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Tento článok sa páči

0

 luďom, hlasujte:


Počet komentárov: