Makro & Odvetvia | Odvetvia

TESCU hrozí výrazné zhoršenie ratingu

Nadhodnotenie finančných výsledkov môže rating britského maloobchodníka posunúť do špekulatívneho pásma

Úverový rating britského maloobchodného reťazca Tesco môže klesnúť do špekulatívneho pásma. Uviedla to dnes ratingová agentúra Standard & Poor's (S&P). 

Dôvodom je fakt, že najväčšia britská maloobchodná sieť príliš nadhodnotila predbežný zisk za 1. polrok súčasného obchodného roka. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

Súvisiaci článok: TESCO odhalilo chybu v časových rozlíšeniach za 250 mil. GBP 

S&P nasledovala konkurenčné agentúry Moody's a Fitch, ktoré tiež uviedli, že rating spoločnosti by mohli znížiť. S&P v súčasnosti hodnotí rating spoločnosti na úrovni BBB, na ktorú ho znížila začiatkom augusta, a to o jeden stupeň.

Ale tentoraz varovala, že ďalšie zníženie už môže byť o viac než jeden stupeň, čo by znamenalo pokles do špekulatívneho pásma. Či sa tak stane, to ukážu až závery vyšetrovania účtovnej chyby. Práve v dôsledku účtovnej chyby Tesco nadhodnotilo svoj predbežný zisk za 1. polrok 2014/2015, ktorý sa skončil 23. augusta, o 250 miliónov libier (319,57 milióna eur). Vedenie spoločnosti sa k informáciám S&P nevyjadrilo.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Tento článok sa páči

0

 luďom, hlasujte:


Počet komentárov: