Účtovníctvo, Dane & Legislatíva | Dane

Nové vzory tlačív daňových priznaní k dani z príjmov 2014

Nové tlačivá okrem iného obsahujú informácie o daňovej licencii a rozdeľujú odpočet daňovej straty na rok 2009 a roky 2010 - 2013

Ministerstvo financií SR vydalo opatrenie, ktorým sa ustanovujú nové vzory tlačív daňových priznaní k dani z príjmov. Doterajšie vzory tlačív daňových priznaní sa použijú pri podávaní daňových priznaní u daňovníkov, ktorým posledný deň lehoty na podanie daňového priznania uplynul najneskôr 31. decembra 2014. Od tohto dátumu sa na podávanie daňových priznaní budú používať tieto nové vzory.

Zmeny vo vzoroch tlačív

  • V časti I. – Údaje o daňovníkovi, pribudli zaškrtávacie kolónky súvisiace s daňovou licenciou a taktiež riadky 810 a vyššie na vpísanie číselných údajov daňovej licencie.
  • V tabuľke D – Evidencia a odpočet daňovej straty je priamo vo formulári zadefinované rozdelenie strát na roky 2009 a 2010 – 2013 a zmenil sa aj obsah riadkov v tejto tabuľke.
  • Tabuľka H – Výpočet základu dane nerezidenta obsahuje nové riadky rozdelenia príjmov nerezidentov.
  • Pribudli nové tabuľky J a K, ktoré sa týkajú daňovej licencie.
  • Pozmenená je aj časť IV. – Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov právnickej osoby.

(Poznámka redakcie: k daňovým priznaniam vydalo Ministerstvo financií poučenie na ich vyplnenie a vzory potvrdenia o ich podaní.)

V prípade otázok môžete kontaktovať autorku článku na vmortanikova@deloitteCE.com.  

Na spoločnosť Deloitte sa vzťahuje obmedzenie zodpovednosti Prevádzkovateľa portálu CFO.sk a jeho odborných prispievateľov a partnerov.

Tento článok sa páči

0

 luďom, hlasujte:


Počet komentárov: