Účtovníctvo, Dane & Legislatíva | Dane

Informácia k vydávaniu rozhodnutí o odsúhlasení použitia metódy transferového oceňovania

Finančné riaditeľstvo SR vydalo v oblasti DP PO informáciu k vydávaniu rozhodnutí o odsúhlasení použitia konkrétnej metódy transferového oceňovania

Písomná žiadosť o vydanie rozhodnutia o odsúhlasení metódy transferového oceňovania musí byť podaná miestne príslušnému správcovi dane najneskôr 60 dní pred začiatkom zdaňovacieho obdobia, v ktorom má byť príslušná metóda aplikovaná. Prílohou žiadosti je dokumentácia v úplnom rozsahu v súlade s Usmernením Ministerstva financií SR č. MF/8120/2012-721 (ako bolo uvedené v Daňových a právnych aktualitách za mesiac september 2014).

Žiadosť vydanie rozhodnutia podlieha administratívnemu poplatku splatnému pri podaní žiadosti vo výške:

  • 1% zo sumy predpokladaného prípadu (min. 4 000 € max. 30 000 €) v prípade, ak ide o jednostranné odsúhlasenie správcom dane; alebo
  • 2% zo sumy predpokladaného prípadu (min. 5 000 € max. 30 000 €) v prípade, ak ide o viacstranné odsúhlasenie správcom dane (t.j. na základe uplatnenia medzinárodných zmlúv).

Informácia obsahuje aj detail platby tohto administratívneho poplatku.

V prípade otázok môžete kontaktovať autora článku na e-mailovej adrese bdurajka@kpmg.sk

Na spoločnosť KPMG sa vzťahuje obmedzenie zodpovednosti Prevádzkovateľa portálu CFO.sk a jeho odborných prispievateľov a partnerov.

Tento článok sa páči

0

 luďom, hlasujte:


Počet komentárov: