Stratégia & Financovanie | Podnikanie

CzechTrade a ambasády spájajú sily na podporu exportu

Od októbra môžu českí exportéri využívať podporné služby, ktoré im začali poskytovať zahraničné kancelárie CzechTradu a české ambasády

Firmy získavajú služby proexportnej agentúry a ministerstva zahraničných vecí v jednotnom klientskom centre, ktoré sídli od začiatku mesiaca v pražskom ústredí CzechTradu. Balík základných služieb majú zadarmo. Obsahuje základné informácie o trhu, prípravu na obchodné rokovania či vyhľadanie a kontaktovanie potenciálneho partnera.

Zapojením zastupiteľských úradov do podpory exportu sa dostanú firmy ľahšie k sprostredkovaniu kontaktu so zahraničnými vládami. Pomoc získajú aj pri zahraničných verejných tendroch. Námestník ministra priemyslu Vladimír Bartl uviedol: "Pre veľkých exportérov sme pripravení vytvárať špeciálne tímy, ktoré sa im budú usilovať pomôcť diplomatickou cestou presadiť sa na trhu alebo ochrániť objednávku".

Na bezplatný balík pomoci nadväzuje súbor služieb, za ktorý už firmy budú musieť platiť. Medzi ne patrí podrobný prieskum trhu, zistenie bonity zahraničného partnera i dlhodobá exportná asistencia.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Tento článok sa páči

0

 luďom, hlasujte:


Počet komentárov: