IT & systémy | IT stratégia

Cloud pre slovenské IT firmy zatiaľ nie je prioritou

Podľa prieskumu na vzorke 177 spoločností je cloud témou pre najbližšie dva roky iba pre 13 % respondentov, 40 % respondentov ho odmieta

Medzi najvyššie priority IT manažérov a špecialistov na Slovensku patrí už tretí rok zvýšenie IT bezpečnosti a zlepšenie využívania vlastných serverových zdrojov. Vyplynulo to z prieskumu spoločnosti Tempest vykonaného počas apríla 2014 na vzorke 177 respondentov, pričom tretina z nich bola z odvetvia telekomunikácií, tretina z priemyslu a ďalší z odvetvia financií a verejnej správy. 

Iba pre 13 % respondentov je cloud témou pre najbližšie dva roky, 40 % respondentov cloud v rovnakom období odmieta. Účet na niektorej zo sociálnych sietí má 78 % IT manažérov a špecialistov pôsobiacich na Slovensku. Sociálnym sieťam dôveruje tretina z nich.

Podľa prieskumu 42 % respondentov zaradilo medzi najvyššie priority zvýšenie využitia vlastných serverových zdrojov a 41 % zvýšenie úrovne bezpečnosti. S odstupom nasleduje zvýšenie dostupnosti IT a zrýchlenie obnovy po výpadkoch spolu so skvalitnením poskytovania IT služieb. Pri podpore biznisu zápasia IT oddelenia najviac s automatizáciou procesov 17 %, mobilitou 12 % a prispôsobením IT pri náhlych zmenách 11 %. Asi 12 % respondentov prieskumu neuvádza žiadnu slabinu pri podpore biznisu prostredníctvom svojich IT.

Z prieskumu ďalej vyplynulo, že 78 % slovenských IT manažérov a špecialistov má účet na niektorej zo sociálnych sietí. Oproti minulému roku ide o nárast záujmu, ale 22 % respondentov nevyužíva sociálne siete vôbec. Tretina respondentov prieskumu dnes považuje sociálne siete za relevantný zdroj informácií. Dôvera v sociálne siete narástla oproti roku 2012 o 16 %. Približne 44 % respondentov využíva Facebook a o 3 % menej respondentov LinkedIn. Na sociálnych sieťach sú respondentami najviac vyhľadávané informácie o ich známych, nasledované správami a zaujímavosťami z trhu.

Tento článok sa páči

0

 luďom, hlasujte:


Počet komentárov: