Stratégia & Financovanie | M&A

PMÚ schválil koncentráciu firiem Bidvest a Tekoo v ČR a v SR

Distribútor mrazených a chladených potravín Bidvest získal kontrolu nad distribútorom čerstvého ovocia a zeleniny v Čechách a na Slovensku Tekoo

Protimonopolný úrad (PMÚ) SR schválil koncentráciu spočívajúcu v získaní priamej výlučnej kontroly podnikateľa Bidvest Czech Republic, s.r.o., Česká republika nad podnikateľmi Tekoo, s.r.o., ČR a Tekoo Slovakia, s.r.o., SR. "Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 19. júna 2014," informovala Andrea Wilhelmová z odboru predsedu PMÚ SR.

"Pretože medzi aktivitami spoločností, ktoré sú predmetom koncentrácie, neexistuje žiadne prekrytie na horizontálnych ani vertikálnych trhoch, úrad dospel k záveru, že predmetná koncentrácia nenaruší hospodársku súťaž a koncentráciu schválil," oznámila.

Nadobúdateľ kontroly, spoločnosť Bidvest Czech Republic, patrí do nadnárodnej skupiny Bidvest. Spoločnosti v skupine Bidvest sa venujú celej škále odvetví vo výrobe, obchode i službách od potravinárstva, výroby papiera, automobilový priemysel, prepravné služby, bezpečnostné služby, financie, bankovníctvo, až po služby pre domácnosť a sú aktívne najmä na trhoch v Austrálii a Ázii.

Bidvest Czech Republic pôsobí na slovenskom trhu prostredníctvom podnikateľa Bidvest Slovakia, s.r.o., Nové Mesto nad Váhom. Bidvest Czech Republic a jeho dcérske spoločnosti sú výrobcovia a distribútori chladeného, mrazeného i suchého potravinárskeho tovaru. Hlavnými skupinami produktov sú zmrzlina, mrazená zelenina, mrazené výrobky zo zemiakov, mäso, ryby, mliečne výrobky, mrazené pečivo, mrazené hotové jedlá.

Nadobúdané spoločnosti Tekoo ČR a Tekoo Slovakia majú jediného spoločníka, a to Miroslava Boráka, ktorý je zároveň aj štatutárnym orgánom. Spoločnosti sú distribútori čerstvého ovocia a zeleniny a pôsobia na slovenskom a českom trhu.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Tento článok sa páči

0

 luďom, hlasujte:


Počet komentárov: