Makro & Odvetvia | Odvetvia

Škoda v Mladej Boleslavi rozširuje výrobné kapacity

Rok 2014 je zatiaľ pre českú automobilku rekordný, prvýkrát vo svojej histórii za 1. polrok predala viac ako pol milióna vozidiel

Škoda Auto zaznamenáva v tomto roku rekordné predaje. Česká automobilka preto plánuje zvýšenie kapacity výroby vo svojom závode v Mladej Boleslavi. Ak české ministerstvo životného prostredia jej žiadosť schváli, automobilka bude môcť vyrobiť 728.000 vozidiel ročne. Informoval o tom portál českého denníka MFDnes.

Škoda Auto na ministerstve žiada o zvýšenie kapacity jednej z liniek a tiež o povolenie vyrábať 280 dní v roku namiesto terajších 250. Úrad teraz bude posudzovať, či rozšírenie výroby nebude mať negatívny vplyv napríklad na hustotu dopravy či kvalitu ovzdušia v okolí továrne.

S plánmi už súhlasí Stredočeský kraj aj mladoboleslavský magistrát. Ak žiadosť prejde, zvýšila by sa ročná kapacita automobilky od septembra 2017 až na 728.000 vozidiel. Teraz môže Škodovka v Boleslavi ročne vyrobiť 625.000 áut.

Škoda Auto plánuje aj ďalší rast. Do roku 2018 chce automobilka ročne vyrábať 1,5 milióna vozidiel. "Chceme aj naďalej rásť a nezmenenou silou pokračujeme v najväčšej produktovej ofenzíve v histórii našej spoločnosti," uviedol šéf automobilky Winfried Vahland.

Škodovka vlani v Mladej Boleslavi vyrobila 431.000 áut, čo zodpovedá 69 % aktuálnej kapacity. Pridaním 30 pracovných dní by firma rozšírila kapacitu na 728.000 vozidiel ročne.

Prebiehajúci rok je zatiaľ pre automobilku rekordný, prvýkrát v vo svojej histórii za 1. polrok predala viac než 0,5 milióna vozidiel.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

Tento článok sa páči

0

 luďom, hlasujte:


Počet komentárov: